Altijd op de hoogte van het nieuws uit de regio

Hollands Kroon moet op de centjes letten

0

Regio Hollands Kroon - Hollands Kroon kan zich volgend geen grote investeringen doen. De financiële ruimte ontbreekt.

Niettemin spreekt wethouder Theo Meskers van een financieel gezonde gemeente en er blijft ruimte om verder te groeien. In ieder geval blijven de gemeentelijke belastingen vrijwel gelijk en is er een goede buffer om tegenvallers op te vangen.   

De begroting meldt dat aan de Hoornseweg in Middenmeer het nieuwe hoofdkantoor komt van Aero Works. We gaan daarna verder met het ontwikkelen van de volgende fase van dit bedrijventerrein.  Verder wordt volgend jaar het sloepen netwerk uitgerold en wordt begonnen met de bouw van nieuwe scholen in Slootdorp en Hippolytushoef. In beide gevallen gaat het om een Integraal Kind Centrum, waarbij onderwijs, voor- en naschoolse opvang samengaan met onder andere zorgfuncties voor kinderen.

Wie langdurig zonder werk zit maar dit wil veranderen, heeft volop mogelijkheden om aan de slag te gaan, zegt het college in de begroting.

Voor het bestrijden van onkruid komt het college met een voorstel om hiervoor extra geld uit te trekken. Dit geld is nodig omdat het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen verboden is.

De raad behandelt de begroting op donderdagavond 2 november. De vergadering start om 17.00 uur.

Bron: Eugeen Hoekstra

Wat is Afrit71 Schagen Vandaag Den Helder Vandaag Hollands Kroon Vandaag